Kuchnia polowa LFK 150

Ekonomiczna, mobilna i wszechstronna w każdych warunkach

Seria LFK została stworzona z myślą o ekonomicznym gotowaniu w terenie. Kuchnie te charakteryzują się łatwością obsługi, mobilnością oraz minimalnym zapotrzebowaniem na miejsce do przechowywania.

Model LFK150 jest montowany na lekkiej, lecz wytrzymałej (klasa O1) przyczepie bez hamulców, co zapewnia wygodny transport i użytkowanie.

Najważniejsze cechy

  • Dwuścienny kocioł o pojemności 150 litrów, wypełniony specjalnym płynem, który równomiernie rozprowadza ciepło i zapobiega przypalaniu potraw.
  • Dwa podgrzewacze wody o pojemności 20 litrów każdy.
  • Płyn w ściankach kotła jest przyjazny dla środowiska, odporny na zamarzanie, a system wymiany ciepła praktycznie bezobsługowy.
  • Część kuchenna wykonana ze stali nierdzewnej – łatwa w utrzymaniu czystości, odporna i ekonomiczna w eksploatacji.
  • Możliwość przygotowania do 350 posiłków 4–5 razy w ciągu doby (z surowych składników).
  • Przy zastosowaniu gotowych produktów spożywczych wydajność może wzrosnąć nawet dwukrotnie.
  • Opcjonalny hak holowniczy z regulacją wysokości umożliwia holowanie przez różne typy pojazdów.
  • Zasilanie wielopaliwowe: gaz (LPG), olej napędowy lub drewno opałowe. Kuchnia wyposażona w gaz lub olej może zawsze być zasilana także paliwem stałym.
  • Idealna w zastosowaniach takich jak:
    • przygotowanie posiłków podczas katastrof,
    • catering eventowy,
    • wsparcie operacji wojskowych i misji pokojowych.

Dane techniczne

  • Wymiary transportowe: 2950 × 1700 × 1200 mm (dł. × szer. × wys.)
  • Wysokość robocza: 2100 mm
  • Długość z hakiem holowniczym (regulacja):
    • min. 3100 mm (schowek)
    • max. 3600 mm (transport)
  • Masa: ok. 350 kg